ReformIS

[ Contents | Post ]

Waad masih ada dalam exco

From:
Date: 13 Dec 1999
Time: 03:07:40

Comments

Menteri Besar Tan Sri Mohamed Isa Abdul Samad dan 10 anggota Exco kerajaan negeri hari ini mengangkat sumpah jawatan masing-masing di hadapan Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Ja'afar.

Istiadat itu berlangsung di Istana Besar Seri Menanti itu, dekat sini.

Mohamed Isa, 50, anggota Dewan Undangan Negeri (DUN) Linggi, sebelum itu menerima watikah pelantikannya sebagai Menteri Besar bagi penggal kelima daripada Tuanku Ja'afar.

Beliau kemudian menyerahkan senarai nama 10 anggota Exco kerajaan negeri yang mengandungi lima muka baru kepada Tuanku Ja'afar.

Ini diikuti acara angkat sumpah bagi Mohd Isa dan semua anggota Exco itu.

Bilangan 10 anggota Exco itu merupakan pertambahan dua anggota daripada lapan sebelum ini.

Lima muka baru itu ialah Zakaria Nordin (Ampangan), Norhayati Omar (Pilah), Peter Lai Yit Fee (Nilai), T.Rajagopalu (Jeram Padang) dan Datuk Woo Ah Lek (Senawang).

Mereka yang dikekalkan ialah Datuk Shamsul Bahari Mat (DUN Klawang), Datuk Lilah Yasin (Serting), Datuk Darus Salim Bulin (Johol), Datuk Waad Mansor (Gemencheh) dan Datuk Dr Yeow Chai Thiam (Lukut).

+ macam dah tak ada orang lain lagi Si Waad masih diberi tempat dalam exco NS walaupun pernah dibicarakan dalm satu kes rasuah. Kan ada orang lain yang lebih wibawa. Waad adalah kroni Isa.

Last changed: December 13, 1999