ReformIS

[ Contents | Post ]

Bila seorang pemimpin munafik bersuara....

From:
Date: 03 Dec 1999
Time: 02:39:27

Comments

Ini dia seorang pemimpin berbangsa melayu berketurunan arab yang dipilih oleh melayu bangsat di Johor. Ikuti percakapannya

"Kalau orang Melayu mula menganggap PAS sebagai alternatif kepada UMNO, maka padahnya akan menjadi berat, melainkan kita ada jawapan (bahawa PAS itu alternatif kepada UMNO)," katanya

+ Kalau ini bukan kata-kata seorang munafik, apakah ini? Mengapa dia hina Islam?

"Perkara paling buruk yang boleh berlaku ialah bagi kita membiarkan PAS dianggap sebagai alternatif kepada UMNO. Kita tidak boleh sekali-kali membiarkan ini berlaku," katanya.

+ Cuba fikirkan bukankah ini satu penghinaan kepada Islam dan dalam masa yang sama berucap dalam forum Islam. Ini perbuatan seorang munafik.

"Kita perlu banyak buat 'soul searching' (mengkaji ke dalam diri sendiri) untuk tentukan UMNO tetap sebuah parti yang sebati dengan perjuangan orang Melayu dan masyarakat majmuk dalam negara," katanya.

+ Dia terlupa bahawa orang melayu telah menolak UMNO. UMNO tidak relevan bagi orang melayu. Pemimpinnya semuanya korap dan munafik.

"Kita mahu UMNO bukan sahaja sebagai parti yang telah banyak memberi khidmat tetapi juga parti yang relevan dengan tuntutan zaman," katanya.

+ Dia bermimpi di siang hari. Dia buat kepada realiti. Dia tak sedar diri.

"Kita mahu negara Islam tidak menjadi terpinggir untuk memberi sumbangannya dalam pembentukan order baru dunia," katanya.

+ Sakit telinga kita bila dia sebut tentang konsep negara Islam. Inilah seorang pemimpin munafik yang bersuara tentang Islam.

"Adalah menjadi tanggungjawab kita untuk melahirkan kefahaman, penghayatan dan amalan agama Islam yang mengambil kira ajaran dan tuntutan sebenar agama Islam," kata beliau.

+ Sejak bila dia nak ikut Islam? Nak faham Islam? Nak amal Islam?

Inilah dia contoh seorang pemimpin munafik yang dipilih oleh melayu bangsat di Johor.

Last changed: December 03, 1999