ReformIS

[ Contents | Post ]

Pilihanraya Berhantu

From:
Date: 01 Dec 1999
Time: 03:39:46

Comments

Pilihanraya Berhantu

Saya adalah salah seorang yg membantu pasukan petugas di Shah Alam kawasan Seksyen 11 di mana Ezam Noor bertanding. Jelas sekali banyak penipuan yg berlaku. Antaranya ada pengundi yg datang dgn k/p yg sama tetapi dua orang berlainan. Ada yg tidak berdaftar dlm komuter tetapi di suruh datang berdafter. Ada yg sudah pindah tetapi disuruh mengundi di Seksyen 11. Kertas mengundi pun dikatakan berlilin yg mana penipuan senang berlaku. Dalam senarai nama-nama pungundi sudah dicatitkan 'BN' atau 'BA' atau 'mati' atau 'hantu' yg mana ini semua ada di dalam senarai SPR dan tidak dikemaskinikan sehingga hari P/raya.

Ramai rakyat sudah ketahui yg mana keseluruhannya BA seharusnya meraih kemenangan tetapi ini berlaku sebaliknya kerana taktik kotor dan penipuan yg berlaku semasa pengundian dan juga membilang kertas undi. Chandra Muzaffar, Ezam Noor, Irene Fernandez, Karpal Singh, Lim Kit Siang dan ramai lagi tidak seharus kalah tetapi penipuan telah berlaku. Rakyat juga sudah tahu yg Subky Latif memang akan menang dan MAHAFIRAUNkalah tetapi penipuan juga telah berlaku dgn beribu undi hantu yg telah dijumpa melalui internet.

Saya katakan SPR tidak menjalankan kuasa dgn penuh bertanggung jawab langsung dan P/raya semalam adalah paling yg terkotor dan penipuan terbesar sekali TELAH BERLAKU yg memang sudah dirancang oleh MAHAFIRAUNdan disokong oleh SPR.

Pengundi hantu telah berlaku paling banyak sekali di Sarawak dan di Sabah dan di sinilah MAHAFIRAUNtelah pungut banyak kerusi hantu Parlimen untuk MAHAFIRAUNbertakhta.

Kemenangan BN semata-mata dapat pertolongan dari undi hantu-hantu yg direka dan ciptakan khas untuk kemenangan BN. Tidak hairanlah BN menang dgn berlebihan. SPR are Stupid People Really!!!

zaa

Last changed: December 01, 1999