ReformIS

[ Contents | Post ]

Suara Rakyat Labuan

From:
Date: 29 Nov 1999
Time: 07:20:04

Comments

Suara Rakyat Labuan

DIBANDINGKAN DK. SUHAILI DENGAN MULUK, UMPAMA MEMBANDINGKAN LANGIT DENGAN BUMI. DARI SUDUT APA PUN MULUK JAUH LEBIH BAIK DARIPADA DK. SUHAILI. DK. SUHAILI DIPILIH BUKAN KERANA KETOKOHANNYA TETAPI KERANA WANG PERAMPOKANNYA DAN TABIAT PEMBOHONGAN, PENIPUAN DAN BERMACAM-MACAM JENIS KEMUNGKARAN YANG SEBATI DENGANNYA SAMA SEPERTI BAPA PEMBOHONGAN MALAYSIA MAHAFIRAUN.

KEPADA PENGUNDI-PENGUNDI LABUAN, INGATLAH MENGUNDI DK. SUHAILI BERERTI KAMU BERSETUJU DENGAN: PERAMPOKAN WANG ZAKAT MUIS YANG DILAKUKANNYA SEMASA BERTUGAS DIJABATAN MUIS. PENIPUAN DAN PERAMPOKAN SEHINGGA SYARIKAT PENJUALAN KERETA HYUNDAI HAMPIR BANGKRAP DAN MELARIKAN DIRI KE BRUNEI. ANJING TETAP MAKAN TAHI, DI BRUNEI KERJA PENIPUAN DAN PERAMPOKAN TIDAK KIRA SAUDARA DITERUSKAN, RAMAI TERTIPU BERBILLION DOLAR BRUNEI. TERPAKSA LARI KE SARAWAK KERANA DIKEJAR INTERPOL. DI SARAWAK TIPU LAGI DAPAT KAWIN ANAK ORANG KAYA, ADA PERSAUDARAAN DENGAN MENTERI DAN BISNISMIN PULA.

ANJING MAKAN TAHI LAGI DAH TABIAT, MOCCIS BISNISNYA LEBIH KEPADA "LOAN SHARK" ATAU PINJAMAN WANG YANG PULANGAN INTERESTNYA BERGANDA-GANDA-GANDA DARI ASAL NYA. YANG DIBUAT TANPA LESEN. HARAMNYA PERBUATAN INI JANGAN CERITA LAGILAH TAPI TENGOKLAH PERUT DAN MUKANYA GEMOK GEDEMPOL DENGAN DAGING HARAM LAZAT UNTUK ULAT-ULAT DIDALAM KUBOR NANTI. KINI ADA BERITA SAHIH YANG DK. SUHAILI JUGA TERLIBAT DENGAN MENGGUNAKAN DAN PENYEBARAN WANG PALSU. DAN BERMACAM-MACAM LAGI. DK. SUHAILI MENDABIK DADA DENGAN ANGKUH BERCERAMAH KESANA SINI. BELIAU PUNYA KERETA BERDERETAN DAN DUIT PUN BANYAK (SEMUANYA DIDAPATI DENGAN PENIPUAN DAN PEROMPAKAN) BISNIS PUN MAJU APA SUSAH-SUSAH, TAPI UNTUK RAKYAT LABUAN BELIAU (SEBENARNYA UNTUK DIRI SENDIRI) TERPAKSA MASUK BERTANDING (SEBENARNYA KEKAYAAN BELUM CUKUP LAGI JADI KINI RAKYAT LABUAN AKAN JADI MANGSANYA JIKA DIPILIH). TANYA SULAIMAN MOHAMAD BERAPA BELIAU DAPAT DARI DK. SUHAILI UNTUK MEMPASTIKAN DK. SUHAILI DIPILIH. JANGAN TIPULAH. MENGAPA DK. SUHAILI MASIH BEBAS TANPA TINDAKAN DIAMBIL? DK. SUHAILI DIGUNAKAN SEBAGAI PROKSI KEPADA BISNIS MENTERI-MENTERI DAN BEBERAPA PEMBESAR DISEMENANJUNG. GENG KERAS DENGAN KETUA POLIS NEGARA. ORANG BEGINI KESUKAAN MAHAFIRAUN DAN DAIM.

SEBULU KATAKAN. FIKIRKAN LAH RAKYAT LABUAN, INIKAH PEMIMPIN KAMU MAHU. DK. SUHAILI TIDAK PUNYA MASA UNTUK RAKYAT LABUAN, KECUALI UNTUK MENGAUT KEUNTUNGAN DAN MENERUSKAN AGENDA PENIPUAN DAN PEROMPAKANNYA. DK. SUHAILI AKAN SEBOK DENGAN GENG-GENGNYA UNTUK MENGIRA BERAPA KEUNTUNGANNYA DAN APA LAGI YANG AKAN DISAMUN DARI RAKYAT. JANGAN KERANA WANG YANG SEDIKIT, JANJI (TIPU) YANG MENGGUNUNG KITA KHAYAL DAN TERTIPU DAN AKAN MENANGGUNG KESUSAHAN LAGI SELAMA LIMA TAHUN. PEKERJA-PEKERJA KEMPEN KINI PUN ADA YANG BELUM DIBAYAR, HABISLAH TERTIPU(TAKUT-TAKUT WANG PALSU YANG DIBERIKAN NANTI).

KALAU MULUK YANG LEBIH BERPOTENSI SEBAGAI PEMIMPIN TIDAK DAPAT MELAKUKAN BANYAK PERKARA (KERANA TEKANAN PUSAT). APA DIHARAP PADA SI PENIPU, PEROMPAK, PENYAMUN DAN KEPALA BULAT INI. FIKIR, FIKIR, FIKIR UNDILAH YANG LAIN. AHLI UMNO YANG PASTI TIDAK MENGUNDINYA DAN SIMPATI KEPADA RAKYAT LABUAN.

Last changed: November 29, 1999