ReformIS

[ Contents | Post ]

JAMAAH TABLIGH DIHALAU BN!!!!!!!!!!

From:
Date: 29 Nov 1999
Time: 07:05:48

Comments

JAMAAH TABLIGH DIHALAU BN!!!!!!!!!!

JAMAAH TABLIGH DIHALAU ORANG BN!!!!!!

KEMAHANG KELANTAN: 28 Nov 1999. Satu peristiwa yang menyedihkan telah berlaku di Masjid Kemahang Tiga. Satu jamaah tabligh telah dihalau keluar dari masjid pada jam 11.30 malam. Lebih kurang 15 orang kacang hantu UMNO yang dipercayai diketuai oleh seorang pegawai FELDA telah memainkan peranan. Kumpulan ini telah menghalau dan

memaki hamun dengan perkataan kasar dan kesat. Mereka juga mengancam untuk mencederakan ahli jamaah jika mereka tidak meninggalkan masjid pada masa itu juga. Mereka menuduh jamaah ini berkempen bagi pihak BA ketika berada di situ.

Bersama-sama dengan jemaah ini terdapat seorang tua yang sedang uzur. Untuk keselesaan orang tua ini Amir Jamaah cuba berunding dengan kepala kacang hantu tersebut supaya ditangguh pagi esoknya tambahan pula semua ahli

jamaah akan balik mengundi di tempat masing-masing.

Kumpulan kacang hantu ini tidak dapat dikawal. Mereka menjerit-jerit macam orang gila. Keadaan ini menyebabkan jamaah itu terpaksa berkemas dan meninggalkan masjid pada pukul 1 pagi.

Peristiwa ini disaksikan oleh penduduk kampung yang berhampiran dengan masjid tersebut, mereka juga adalah kariah masjid itu. Mereka mengeluh dan mengatakan "inilah tanda BN akan kalah".

Allahu Akbar (3X)

alawi_56@hotmail.com

Last changed: November 29, 1999