ReformIS

[ Contents | Post ]

Fatah 'patah kandar' di DUN Sijangkang

From:
Date: 23 Nov 1999
Time: 20:28:25

Comments

Fatah 'patah kandar' di DUN Sijangkang

Assalamualaikum w.b. kepada semua penyokong B.A. Fatah yang kini masih ingin dan` perasan` orang Sijangkang dan Telok Panglima Garang masih menyokong dia yakin kononnya akan menerima kemenangan di sini. Jangan haraplah.....Orang sini masih tak boleh lupa bagaimana Dato` Patah Kandar ini menyamun hak rakyat yang telah diamanahkan kepada golongan belia kawasan ini. Masih tergores perasaan belia di sini setiap kali melintasi kawasan `pembangunan untuk rakyat` di Taman Sri Medan.Tanah pertanian yang diuntukkan belia Melayu kerjakan telah `dikerjakan` oleh Dato` dan barua-baruanya. Apa jadi sekarang? Kedai-kedai milik bangsa asing megah berdiri di sebalik tangisan kami. Inilah `jasa` sebenar Dato` kepada bangsa sendiri.

Dalam pilihanraya tahun 1995, Dato` dengan muka tak tahu malu, kononnya meminta maaf dan mintak orang-orang Melayu melupakan perkara itu.Senang betul ..... Mungkin pada masa itu tak ramai yang tahu tembelang Dato`. Tapi Dato` jangan lupa, DUN Sijangkang ini pernah `menerajang` calon BN pada pilihanraya 1990 kerana Mat Taib tak sensitif dengan perasaan orang kampong di sini kerana letak calon bukan Melayu. Jangan ingat kami lupa semua itu. Orang-orang UMNO bolehlah Dato` kelentong, kami jangan....Pemuda-pemuda di sini dah sedar siapa Dato`, dan kami akan pastikan Dato` `patah kandar` di sini dalam pilihanraya nanti, sesuai dengan nama Dato`.

Ayuh orang-orang Sijangkang, Kg. Pendamar, Kg. Medan, Telok Panglima Garang sehingga ke Jenjarom, pastikan Dato` kita ini tersungkur dan malu untuk bertemu dengan rakyat di sini. Ayuh... Kita undi B.A

Cucu Tok Syed

Last changed: November 23, 1999