ReformIS

[ Contents | Post ]

Surat dari penyokong bangang Undur Mahathir Negara Ok

From:
Date: 18 Nov 1999
Time: 22:31:36

Comments

Surat dari penyokong bangang Undur Mahathir Negara Ok

Imam Perang islamsyumul@yahoo.com wrote: (huruf kecil)

Saya begitu keliru dan huyung-hayang fikiran saya dibuatnya lantaran masalah yang akan saya sebutkan sebentar lagi.

BUKAN HANG SORANG SAJA YG TERHUYUNG HAYANG BAHANA PILIHANRAYA INI; DR MAHATHIR KESAYANGAN HANG TU PUN TENGAH DOK TERHUYUNG HAYANG JUGAK - TAPI TERHUYUNG HAYANG DIA BUKAN SEBAB BAHANA P/RAYA (SEBAB DIA YAKIN DIA AKAN MENANG); DIA JADI KELIRU, PANAS, BERSERABUT, MAMAI DAN MAMUNDISEBABKAN BAHANA DOA-DOA ALIM ULAMAK YANG DIA SENGAJA DOK CARI PASAL NAK LAWAN KALI NI!!

Masaalahnya ialah, kenapakah orang-orang parti PAS begitu KEMARUKsangat hendak perintah ini negara?

LA, SAPA YANG DOK HABAG KAT HANG KATA PAS KEMARUK SANGAT NAK PERINTAH NEGARA. KITA INI ORANG ISLAM, KALAU BOLEH KITA NAK HABISKAN MASA-MASA KITA MENGHADIRI KULIAH, BERAMAL IBADAT DAN BERIKTIKAF DI MASJID-MASJID SEPANJANG WAKTU. TAPI, CUBA HANG PIKIAQ SAT:

1. BOLEH KA KITA DOK SENANG, SELESA DALAM MASJID KALU KAT LUAQ SANA DEPA DOK GEDEBUM GEDEBAM DENGAN PESTA MAKSIAT, TAK CAYA CUBA TENGOK GAMBAQ HISHAMUDIN TENGAH DOK TOGOQ ARAK TU!!

2. BOLEH KA KITA DOK SENANG-SENANG DALAM MASJID KALU KAT LUAQ SANA DEPAPAKAT BERJUDI MERATA JALAN; TAK CAYA CUBA PI BUAT SPOT CHECK KAT OFFICE MEGAT JUNID WAKTU-WAKTU MACAM NI!!

3. DAN YANG PALING MEMBUATKAN ORANG PAS (BUKAN TAKAT ORG PAS, TAPI SEMUA ORANG ISLAM) JADI LAGI KEMARUK NAK PERENTAH NEGARA INI IALAH BILA SI PEMERINTAH YANG BERNAMA DR MAHATHIR BIN MOHAMAD INI DENGAN CEROI-NYA, TARAK PASAL2 DOK PI HINA JANGGUT NABI, RASULULLAH SAW RASUL JUNJUNGAN!!

[Ish, ish, hang sebagai Imam Perang, tak kesian ka kat Nabi kita; dia dah mati wei, orang dok kutuk dia, lepas tu tak dak sapa dok pi bangun nak defend dia, hang tak kesian ka? Aku rasa la, kalau Saidina Omaq ada lagi la ni, maunya kena cantas tengkuk Dr Mahathir kesayangan hang tu!!]

Kenapa PAS begitu MABOK sangat KUASA?

ISH, ISH ORANG MABOK MANA LA GAMAKNYA YANG DOK PI KELENTONG CERITA TU KAT HANG? - HISHAMUDDIN USIN ON KA?

LA MACAM NI LAH AKU NAH HABAG KAT HANG. CUBA DENGAQ BAIK-BAIK, HARAP2HANG MASIH WARAS DAN TAK MABOK:

NIK AZIZ KATA, KALAU UMNO TUKAR PERLEMBAGAAN TERIMA ISLAM SEBAGAI DASAR DAN SISTEM PEMERINTAHAN NEGARA, HARI INI JUGAK PAS AKAN DIBUBARKAN!!

HA, TU KAN BERMAKNA PAS BUKANLAH MABOK KUASA MACAM YANG DEPA DOK WAR WARKAN KAT HANG TU!!

Begitu bernafsu sekali nampaknya orang orang PAS ni malah gelojoh lagi biadap dalam mengejar kuasa. Gian sangatkah kalian ini? Macam tidak ada kemaluan....

ISH, HANG NI; KALAU NAK MELAWAK PUN JANGANLAH DOK KATA KAMI TAK DAK KEMALUAN; KALAU TAK DAK KEMALUAN MACAM MANA NAK GIAN MACAM YANG HANG TULIH TU!! - HANG NI, NAK BUAT LAWAK PADA-PADA SUDAHLAH!!

Come on lah...boleh ke kalian memerintah? Ada cukup ke golongan ilmuan dan professional dalam PAS untuk pegang jawatan macam Menteri Kerja Raya misalnya. Jangan nak buang masalah.

ISH, MACAM MANA HANG BOLEH TUDUH KATA KAMI TAK CUKUP ILMUAN DAN PROFESSIONAL? HANG SILAP KOT. AKU NAK TULIH NI PUN RASA TAK BERAPA SEDAP HATI, TAPI TAK APALAH, MUNGKIN HANG TAK PERNAH TERFIKIR; NI AKU NAK HABAG BETOI2 PUNYA KAT HANG:

HANG TAU DAK YANG MAJORITI GOLONGAN PROFESSIONAL MELAYU MACAM DOKTOR, LAWYER, ENGINEER, PENSYARAH DSG DAH HABIS MASUK PAS/ADIL. AKU BAGI SATU CONTOH: CUBA HANG PI USM PENANG; ADA SATU FAKULTI TU, DARI 46 ORANG PENSYARAH, CUMA DUA ORANG SAJA YANG SOKONG BN!!

KALAU MAJORITI GOLONGAN PROFESSIONAL MELAYU DAH MASUK PAS/ADIL; BERMAKNA KATA MAJORITI AHLI-AHLI UMNO TERUTAMANYA BARISAN PEMIMPINNYAADALAH DARI GOLONGAN YANG SEDIKIT 'KURANG CERDIK' DALAM HIREAKI MASYARAKAT MELAYU.

SEBAB TU, HANG JANGAN TERKEJUT KALAU HANG BALIK KAMPUNG, YANG JADI KETUA CAWANGAN DAN BARUA-BARUA UMNO DI PERINGKAT BAHAGIAN, NEGERI DSB ADALAH KAWAN-KAWAN KITA YANG TAK PASS SPM ATAU PUN PALING KUAT DAPAT GRED-3!!

[Kadang-kadang aku rasa tak masuk akai wei, kawan aku yang dapat no 40 masa darjah tiga dulu la ni jadi orang kuat UMNO kat tempat aku, (jadi wakil pemerintah di kampung aku) sedangkan aku dari darjah satu sampai darjah enam dok dapat no 1 memanjang!!]

BETOILAH KATA KAWAN SEPEJABAT AKU:

"KITA YANG BELAJAQ TINGGI-TINGGI INI, YANG JADI DULUNYA JADI TOP SCORER , LA NI KENA IKUT PERINTAH KAWAN-KAWAN KITA YANG MANGKAQ- MANGKAQ BELAKA MASA KAT SEKOLAH DULU. DEPA YANG DAPAT GRED 3, MASUK UMNO JADI KETUACAWANGAN, BAHAGIAN DSB LA NI JADI ORANG KUAT KERAJAAN. KITA YANG CERDIK PANDAI INI JADI HAMBA PULAK KAT DEPA!!"

KERANA ITU JUGAK, AKU TERPAKSA BERSETUJU 100% DENGAN MAT SABU; KATA DIA:

"YANG CERDIK-CERDIK DAH HABIS MASUK PAS, YANG TINGGAI DALAM UMNO YANG BODO-BODO BELAKA!!"

[Ha, nak undi BN lagi?]

Wassalam, Pakdin

Last changed: November 18, 1999